Call us

Sint-Vincentius | Wonen & leven

Woonzorgcentrum

In ons woonzorgcentrum wonen 115 ouderen op een individuele kamer. Indien er nood is aan wonen met toezicht, bv. bij personen met dementie, dan hebben wij een aangepaste omgeving voor 40 cliënten, met 2 kleinschalige woongroepen van 20 cliënten.

Alle kamers zijn uitgerust met een hoog-laag bed, een nachtkastje, een tafel, een stoel en een zetel. Elke kamer beschikt daarnaast over een afzonderlijk sanitair gedeelte (toilet, wastafel, spiegel). Er is een oproepsysteem (aan het bed en in het toilet) en een aansluitingsmogelijkheid voor TV en telefoon. In samenspraak met de verantwoordelijken is er de mogelijkheid om met eigen meubilair de kamer een huiselijk accent te geven.
bekijk hier onze huiskrant

Kleinschalig wonen voor cliënten met dementie

De Linden- en Schooldreef bevinden zich op het gelijkvloers. In deze twee woongroepen zetten we specifiek in op kleinschalig wonen voor mensen met dementie.

De leefruimte is de centrale ontmoetingsplek. Hier komen de cliënten dagelijks samen om te eten, koffie te drinken, activiteiten te doen, TV te kijken of gezellig samen te zijn. De activiteiten worden op maat georganiseerd. Er wordt rekening gehouden met het levensverhaal, interesses, actuele vragen en mogelijkheden van de cliënt.

Zowel op de Linden- als op de Schooldreef wonen 20 cliënten, elke omringd door een eigen team van vaste medewerkers onder leiding van een teamcoach. Er wordt ingezet op een persoonlijke, familiale omgang, waarin de cliënt zelf kan aangeven wat voor hem belangrijk is.

De Linden- en Schooldreef zijn twee open woongroepen. Onze deur staat altijd open. Ook cliënten met doolgedrag kunnen hier terecht. Cliënten die dwalen krijgen een dwaaldetectiebandje dat aangeeft wanneer ze zich buiten de woongroep bevinden.  Vanuit de leefruimte is er een rechtstreekse toegang tot de binnentuin, waar cliënten gebruik kunnen maken van een afgesloten tuin met 2 terrassen.

Iedereen is welkom bij ons. Een familiale en gemoedelijke sfeer vinden wij belangrijk. Ook als mantelzorger ben je te allen tijde welkom.

Enkele trefwoorden die het kleinschalig wonen volledig omvatten:

  • Leven op het ritme van de cliënt
  • Activiteiten en benadering op maat
  • Huiselijkheid en geborgenheid
  • Zo normaal waar mogelijk, aangepast waar het moet
  • Familiale sfeer
  • Een open huis


Centrum voor kortverblijf

Binnen het woonzorgcentrum hebben wij de mogelijkheid om vier personen gedurende een korte tijd een goede huisvesting en verzorging aan te bieden in ons centrum voor kortverblijf. Het betreft een kamer met douche, ijskast, kluis en TV.

De cliënten van het centrum voor kortverblijf krijgen dezelfde dienstverlening als de cliënten van het woonzorgcentrum.

De verblijfsduur is wettelijk beperkt tot 60 dagen aaneensluitend en maximum 90 dagen op jaarbasis.

Groep van assistentiewoningen

De groep van assistentiewoningen Elzenhof is gelegen vlak naast ons woonzorgcentrum en telt 15 aangepaste en aangename woningen.

Deze woonvorm richt zich vooral naar valide ouderen, met of zonder partner, die zelfstandig wensen te wonen in een beschermde omgeving met desgewenst dienstverlening op maat.

Bij een noodsituatie kan er dag en nacht een beroep gedaan worden op de zorgcoördinator of bij afwezigheid op de zorgverleners van het aanpalende woonzorgcentrum.

Onze buurt: 'Samen thuis'

Samen thuis in Zaffelaarse buurten

Exalta | Sint-Vincentius neemt sinds 2022 eveneens deel aan het project Zorgzame buurten van de Vlaamse Overheid met “Samen thuis in de Zaffelaarse buurten”. Toekomstgericht willen we van onze site, met ons woonzorgcentrum en een ruime tuin, een ontmoetingsplaats maken voor de inwoners van Zaffelare. Een plaats waar ouderen graag zijn, waar intergenerationeel kan ingespeeld worden op noden en waar we samen zorg dragen voor elkaar. Met initiatieven als  buurtbabbels en het inschakelen van sleutelfiguren in de wijk, streven we ernaar om eenzaamheid te doorbreken.
meer info over de 'Zaffelaarse buurten'
 

Tarieven

Woonzorgcentrum

€ 68,08/dag voor een eenpersoonskamer


Inbegrepen: niet-alcoholische dranken bij de maaltijden, basis verzorgingsmateriaal en incontinentiemateriaal

Centrum voor kortverblijf

€ 70,34/dag voor een eenpersoonskamer

Inbegrepen: niet-alcoholische dranken bij de maaltijden, basis verzorgingsmateriaal en incontinentiemateriaal

Groep assistentiewoningen

€ 25,11/dag voor een assistentiewoning

€ 37,71/dag voor een assistentiewoning - grote flat
edit afsluiten