Call us

Hoe ontstond Exalta?

Even terug in de tijd

Woonzorgcentrum Sint-Jozef vzw is van oorsprong een initiatief van de congregatie Zusters van Liefde Jezus en Maria. Pieter Jozef Triest legde de kiem hiervan in 1803 in Lovendegem nabij Gent. Sindsdien ontplooiden de zusters een uitgebreid netwerk van activiteiten, over de grenzen van landen en continenten heen. In 1990 werd het rusthuis overgedragen van de vzw Zusters van Liefde naar de vzw Sint-Jozef.

In 2004 en 2006 werden de woonzorg-centra Morgenster vzw te Sijsele en Sint-Vincentius vzw te Zaffelare onder de hoede genomen van de algemeen directeur. Dit resulteerde in de groep 'Wonen met zorg' met een overkoepelend directiecomité, een algemene staf en een centrale administratieve dienst.

Sinds 1 januari 2020 vormen wij één groep onder de naam Exalta vzw. Daartoe behoren de 3 woonzorgcentra Sint-Jozef, Sint-Vincentius, Morgenster, het expertisecentrum dementie Paradox én Focus Plus, een organisatie die mensen met een fysieke beperking ondersteunt bij het zelfstandig wonen. In totaal ondersteunen we zo’n 570 cliënten met 370 medewerkers en talrijke vrijwilligers, vanuit een breed spectrum aan specialismen.

edit afsluiten