Morgenster | Wonen & leven | Exalta
Call us

Morgenster | Wonen & leven


Woonzorgcentrum

In ons woonzorgcentrum vinden 63 ouderen een nieuwe thuis in een kleinschalige woonomgeving. Er is één living per groep van 15 cliënten en elke cliënt beschikt over een eigen kamer met alle comfort. Indien er nood is aan wonen met toezicht, bv. bij personen met dementie, dan hebben wij aangepaste eenheden. Dertig cliënten verblijven in deze omgeving die veiligheid en geborgenheid biedt en waar contact gestimuleerd wordt.


De kamers zijn ruim en uitgerust met een hoog-laag bed, een nachtkastje, een tafel, een stoel en een zetel. Elke kamer beschikt daarnaast over een afzonderlijk sanitair gedeelte (douche, toilet, wastafel, spiegel). Er is een oproepsysteem (aan het bed en in het toilet) en een aansluitingsmogelijkheid voor TV en telefoon. In samenspraak met de verantwoordelijken is er de mogelijkheid om met eigen meubilair de kamer een huiselijk accent te geven.


Centrum voor kortverblijf

Binnen het woonzorgcentrum hebben wij de mogelijkheid om vijf personen gedurende een korte tijd een goede huisvesting en verzorging aan te bieden in ons centrum voor kortverblijf. De kamers zijn uitgerust met douche, ijskast, kluis, TV en telefoon.

De cliënten van het centrum voor kortverblijf krijgen dezelfde dienstverlening als de cliënten van het woonzorgcentrum.Centrum voor dagverzorging

Het centrum voor dagverzorging, ’t Park, biedt ouderen de mogelijkheid om een aangename dag te beleven en anderen te ontmoeten. Indien nodig worden hulp, toezicht en verzorging geboden.

Wij richten ons naar ouderen die nog thuis wonen, maar fysisch zorgbehoevend zijn of lijden aan dementie. Hierdoor krijgt de mantelzorger de kans om even op adem te komen en zichzelf wat vrije tijd te gunnen. Op deze manier kan de oudere langer in zijn vertrouwde thuisomgeving blijven wonen. Ook sociaal vereenzaamde ouderen behoren tot de doelgroep.

Dagopvang is mogelijk van maandag tot vrijdag tussen 9 tot 17 uur. In overleg met de cliënt en/of de mantelzorger wordt besproken hoe frequent en op welke dagen de opvang voorzien wordt.

Cliënten staan zelf in voor het vervoer of kunnen gebruik maken van het georganiseerde vervoer met een aangepaste liftbus. 


Groep van assistentiewoningen

Op woonerf Morgenster bevindt zich de groep van assistentiewoningen ‘Keizershof’ met een capaciteit van 32 woningen. We richten ons naar ouderen (65+) die zelfstandig willen wonen binnen een veilige omgeving.

Alle woningen zijn rolstoelvriendelijk en comfortabel ingericht en beschikken over een living, een volledig ingerichte keuken, een badkamer met douche en een ruim privéterras. Overal domineert het zicht op de parkomgeving en in het gebouw bevinden zich ontmoetingsplaatsen, zoals een stijlvol salon. Hier kan men rustig de krant lezen of op internet surfen in de bibliotheek en samen met vrienden een gezellige namiddag doorbrengen.

Indien de cliënten een extra dienstverlening wensen zoals poetshulp, wasserij of hulp bij klusjes, dan kunnen zij terecht bij de woonassistent. In de woningen zijn er drukknoppen voorzien voor noodoproepen die vanuit het woonzorgcentrum worden beantwoord.


Tarieven

Woonzorgcentrum

Huidige dagprijs: € 72,44/dag voor een eenpersoonskamer

Netto nieuwe dagprijs vanaf 1/11/2024:
€ 74,60 voor een eenpersoonskamer

Inbegrepen: niet-alcoholische dranken bij de maaltijden, basis verzorgingsmateriaal en incontinentiemateriaal

Centrum voor kortverblijf

€ 75,49/dag voor een eenpersoonskamer

Inbegrepen: niet-alcoholische dranken bij de maaltijden, basis verzorgingsmateriaal en incontinentiemateriaal

Centrum voor dagverzorging

€ 19,03 voor een halve dag

€ 27,36 voor een volledige dag

Groep assistentiewoningen

€ 43,10/dag per woningedit afsluiten