Focus Plus | Diensten
Call us

Focus-Plus | Diensten

Zelfstandig wonen

Wat?

Heb je een fysieke beperking en beschik je over een persoonsvolgend budget?
Je bent jong en je wil graag je vleugels uitslaan. Je woont nog thuis maar merkt dat de dagelijkse zorg minder evident wordt nu je pa en ma een dagje ouder worden?
Je hebt een superpartner of een dikke maat die steeds voor je klaar staat, maar het wordt een emotioneel obstakel telkens beroep te moeten doen op haar of zijn groot hart?

Heb je het gevoel dat diensten aan huis je levensritme bepalen en niet jijzelf? Wij kunnen je helpen! Een team van ADL-assistenten staat dag en nacht voor je klaar om je te ondersteunen bij de dagelijkse activiteiten. Bij ons geen ochtend- of avondronde waarin wij bepalen wanneer je gaat slapen of moet opstaan. Onze ADL-assistenten komen langs wanneer ze worden opgeroepen en geven ondersteuning op jouw ritme en volgens jouw specifieke noden.

Voor wie?

Voor personen met een beperking, aangeboren of door degeneratieve aandoening, een ongeval, NAH,...
· die nood hebben aan ADL-assistentie om zelfstandig of in gezinsverband te kunnen wonen
· die in staat zijn aanwijzingen te geven en daarover zelf de verantwoordelijkheid kunnen dragen
· die tussen de 18-65 jaar zijn bij inschrijving

Waar?

Ontdek op de pagina ‘wonen & leven’ waar je allemaal terecht kan komen en hoe de woningen er uit zien.

ADL op afspraak

Voor wie?

Een persoonsvolgend budget is een budget dat het Vlaams Agentschap voor Personen met een Handicap (VAPH) toekent om zorg en onderdersteuning te organiseren en te financieren.

Beschik je over een VAPH-budget, heb je een zorgvraag of ondersteuningsnood en woon je binnen een werkbare afstand van één van de clusters? Neem dan zeker contact met ons op. We zoeken samen met jou naar gepaste antwoorden.

Je kan kiezen hoe je dit budget inzet; via voucher of cash.
 
Als je werkt met vouchers, wordt alle administratie rechtstreeks door de organisatie met het VAPH geregeld.
Indien je kiest om het persoonsvolgend budget cash in te zetten, wordt alle administratie door jezelf uitgevoerd. Je dient dan zelf de overeenkomsten en de onkosten te registreren bij het VAPH.


Focus op senioren

Wat?

Onze maatschappij vergrijst razendsnel. Ook ouderen willen graag zo lang mogelijk zelfstandig in de eigen vertrouwde omgeving wonen. Focus-Plus heeft reeds jarenlang ervaring met het verlenen van ondersteuning bij het zelfstandig wonen. We bieden deze expertise sinds 2013 ook aan aan senioren, in de vorm van 24/7 noodpermanentie. Senioren kunnen aansluiten op onze dienstverlening met PAS (personenalarmsysteem) voor €13,15 /maand. Per interventie wordt een vast bedrag aangerekend, ongeacht de duur van de verleende hulp. Voor tussenkomsten overdag (6u-22u) betaal je €5 per gestart kwartier. Heb je hulp nodig op zon-en feestdagen of tijdens de nacht dan vragen we een bijdrage van €10 per gestart kwartier

Voor wie?

De senior moet aan enkele criteria beantwoorden:
· woont binnen een werkbare afstand van een ADL-centrale.
· minimum 65 jaar oud.
· de ondersteuning bedraagt niet meer dan 2u per week
· zelf in staat om te telefoneren of de noodknop te gebruiken.

Waar?

Focus op senioren wordt momenteel aangeboden in cluster Gent en Ename.

edit afsluiten